Bandırma'ya üç yeni cezaevi yapımı sürüyor.

Bandırma

Bu cezaevleri tamamlandığında, Bandırma'daki cezaevlerinin kapasitesi 3 bin kişiye yükselecek.




______________________________/ Önder BALIKÇI

Bandırma'ya, mevcut M Tipi Kapalı Cezaevi'nin yanına, ikisi T tipi, biri ise açık olmak üzere üç cezaevinin yapım çalışmaları sürüyor. Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Adalet Bakanlığı tarafından açılan ihaleyi kazanan firmanın, yeni cezaevlerini yapım çalışmalarını yaklaşık 14 aydır sürdürdüğünü belirtirken, şu bilgiyi verdi:

10 dönümlük bir alanda yapımları süren üç yeni cezaevinin, 2013 yılının bahar aylarına doğru tamamlanmasını bekliyoruz. İki T tipi cezaevinde 192 oda bulunup, toplam 1332 kişi kapasiteli olacak. 3 ve 8 kişilik odalar, dubleks olarak yapılacak. Tek kişilik odalar, 12 metre kare olarak projelendirildi. 3 kişilik odaların alt ve üst katlarının ortak yaşam ve yatak bölümleri 27'şer metre kareden oluşacak. 8 kişilik odaların üst kat bölümleri net 28 metre kare, alt kat ortak yaşam bölümleri 32.5 metre kare olacak. 8 kişilik ünitelerde 35, 3 kişilik ünitelerde 30 metre karelik havalandırma bahçeleri yer alacak.”

Başsavcı Arslan, bu yeni üç cezaevinin de tamamlanmasının ardından, şu anda kağıt üzerindeki kapasitesi 450 kişi olmasına karşın 560 tutuklu ve hükümlünün kaldığı M tipi kapalı cezaevi ile birlikte tüm kapasitenin 3 bin kişiyi bulacağını vurgularken, Böylece, Bandırma'daki cezaevleri, bölgemiz ve İstanbul'daki cezaevlerinin yükünü de
hafifletecektir” diye konuştu.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli